Baby's (0-2)

De eerste jaren van een mensenleven zijn cruciaal en hier gaan wij mee aan de slag. Balanss werkt met baby's in een therapeutisch kader. Al van bij het prille begin is het erg belangrijk dat de hersenen op de juiste manier gestimuleerd worden.

Slikproblemen en motorische problemen zjin een van de vele aanmeldingsredenen maar tevens werken wij aan de taal van elk kind met pre-logopedie.
Centrum balanSS heeft een gespecialiseerde werkgroep die zich enkel bezig houdt met prelogopedie, peuter-, kleuter en kindertaal.

Je kindje wil niet wil eten of drinken. Dat is lastig. Pre-logopedie biedt ondersteuning en advies bij eet- en drinkproblemen, het op gang brengen van communicatie en stimuleren van mondspieren, nog voordat je kind praat. Onze pre-logopedist gaat met je in gesprek, observeert de totale motoriek en houding van je kind en onderzoekt hoe het eten en drinken gaat en waar problemen ontstaan. Zijn er anatomische aandoeningen? Functioneren de zuig- en slikreflex voldoende? Hoe verloopt de coördinatie tussen het zuigen, slikken en ademen?

Heeft je baby het moeilijk met de overgang van borst- naar flessenvoeding?
Krijgt je kindje het benauwd tijdens het drinken?
Heeft je baby het moeilijk bij de overgang naar lepelvoeding?
Weigert je kindje voeding met textuur te eten?
Moet het kindje hevig hoesten bij het eten of het drinken?
Een (pre)logopediste gaat jou en je kindje helpen om de eet- en drinksituatie aangenamer te maken.